Feeds:
Articole
Comentarii

Dureri de spate datorate chistului pilonidal

do-not-ignore-this-this-may-be-the-hidden-reason-of-your-lower-back-pain-358x242

Chistul pilonidal apare ca urmare a unei presiuni excesive și continue asupra zonei sacrocociciale. Se formează de obicei de-a lungul cozii coloanei vertebrale, aproape de stânga feselor și deasupra anusului, și arată ca un sac și poate agrava un chist deja existent. Se compune din deșeuri ale pielii și părului. Parul ingrosat irită pielea și provoacă inflamație și crearea unor saci de lichid sau chisturi.

În cele mai multe cazuri, aceste chisturi sunt mai frecvente la bărbați decât la femei și, cel mai adesea, apar la vârste cuprinse între 16-25 ani.

Principalele simptome ale chisturilor pilonidale sunt durerea la nivelul coloanei vertebrale inferioare, febră, roșeață și sensibilitate asupra coloanei vertebrale inferioare și drenajul puroiului din deschiderea din piele.

Poziționarea aceasta face ca tânărul să amâne vizita la medic, fapt ce nu aduce nimic bun, decât amânarea și prelungirea suferitei, întrucât chistul pilonidal nu se vindecă de la sine.

Chisturile pilonidale apar, de obicei, atunci când părul perforează pielea și este încorporat în derm. Este de cele mai multe ori “descoperit” când se infectează și formează un abces, adesea extrem de dureros. Chistul poate fi drenat printr-o incizie mică sau îndepărtat chirurgical.

Din fericire, în loc să aveți o intervenție chirurgicală sau alt ajutor medical, puteți rezolva această afecțiune acasă, cu ajutorul unor remedii naturale .

Aici sunt cele mai eficiente:

Chuna

De asemenea, cunoscut sub numele de tei ars, chuna este utilă în lupta împotriva infecției cauzate de un chist pilonidal, deoarece se usucă fierberea. Tot ce trebuie să faceți este să-l amestecați cu praf de turmeric și să aplicați acest amestec pe zona afectată. Îl poți acoperi cu un bandaj.

Curcumă

Puteți adăuga turmeric în mâncarea dvs.Turmericul va oferi scutirea de infecțiile declanșate de un chist pilonidal. Pur și simplu adăugați-l în mâncarea dvs. și va oferi și alte efecte favorabile. Turmenicul este foarte eficient în tratarea multor alte boli.

Mai mult, puteți amesteca turmeric și apă pentru a face o pastă. Aplicați pasta peste zona afectată de trei ori pe zi.

Schinduful

Fenugicianul tratează boils și inflamații declanșate de un chist pilonidal, deci este extrem de util în acest caz. Puteți să-l utilizați sub formă de pulbere și capsulă. Luați 1/2 linguriță de schinduf și adăugați 1/2 pahar de apă fiartă. Lăsați-o să se răcească înainte de consum. De asemenea, puteți lua două capsule de schinduf dimineața și seara.

Oțet de mere

Acest remediu are multe caracteristici de vindecare care oferă o ușurare a simptomelor chistului pilonidal.  Otetul de mere de asemenea, tratează umflarea chistului pilonidal. Pur și simplu înmuiați un tampon de bumbac în oțet de cidru de mere și aplicați-l peste zona afectată. Utilizați acest remediu de mai multe ori în fiecare zi.

Mai mult, otetul de cidru de mere vă poate ajuta să tratați aproape orice fel de infecție a pielii și vă ajută și în reconstruirea echilibrului pH-ului și eliminarea toxinelor din organism.

Usturoi și sare Epsom

 Sarea amara sau Sarea Epsom ( sulfatul de magneziu) este, de asemenea, foarte benefic în tratamentul chistului pilonidal. Trebuie să adăugați două cești de sare Epsom într-o cadă cu apă caldă. Această soluție conține sulfat și magneziu, minerale care ajută la eliminarea materialelor toxice din organism. Prin urmare, înmuiați zona afectată în ea timp de 30 de minute, de două ori pe zi.

De asemenea, usturoiul conține antioxidanți care ajută la combaterea microbilor care provoacă chisturi pilonide.

Aloe vera

Aloe Vera include multe proprietati benefice care lupta impotriva bacteriilor, virusilor si a altor microbi, astfel incat se va trata infectiile cutanate cauzate de chisturile pilonide. Aloe vera poate fi folosit sub formă de suc, deci consumați o jumătate de pahar de suc de aloe vera o dată pe zi.

Ulei de ricin

Uleiul de ricin conține proprietăți puternice care ajută la combaterea inflamației și încurajează procesul de vindecare. Va trebui să aplicați ulei de ricin cald peste zona afectată și acoperiți-l cu un bandaj. Repetați acest tratament de trei ori pe zi.

Ulei de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai funcționează ca un antiseptic și, prin urmare, poate vindeca pielea afectată. Aplicați o picătură de ulei de arbori de ceai peste zona afectată.

Baie calda

În cazul chistului pilonidal, puteți beneficia foarte mult de o baie caldă, deoarece poate ușura simptomele. Puteți reduce durerea de la chistul pilonidal, așezându-l într-o baie caldă.Mai mult, veți preveni astfel reapariția chisturilor pilonide în viitor. Repetați această procedură în mod regulat.

Exercițiu

Exercitarea va oferi o ușurare a durerii și stresului cauzat de chistul pilonidal. Prin urmare, este recomandabil să faceți exerciții fizice regulate sau simple. Mai mult, yoga poate ajuta, de asemenea, în tratarea acestei afecțiuni.

Sursă / Referință: www.healthtipsportal.com
Alte surse incluse sunt incluse în articolul din Portalul Sănătății: www.myilifestyle.com – Sursa originală a articolului

Reclame

Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: